Skriv ut den här sidan

Stockholm Pride

Beroendecentrum Stockholms har sedan vår HBT-mottagning startades 2007 medverkat som utställare på Pride Park. Vi vill på ett inbjudande och lekfullt vis sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och narkotika för att stimulera till en diskussion. Beroendecentrum Stockholm deltar därmed i Stockholm Pride för åttonde gången. Vi finns i Pride Park från den 29/7 till den 1/8.

HBT mottagningen och Maria Ungdoms Ungdomsmottagning är HBTQ-certifierade av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuella, transpersoners och queeras rättigheter). Målet med mottagningarna är att särskilt skapa en miljö där alla kan känna sig inkluderade och välkomna. Hos oss möter patienterna inga fördömanden utan kunniga människor som är specialister på beroende.

Det är främst vår HBT-mottagning som står i fokus i Pride Park.

Vårt koncept är ”Sex, no drugs and Rock ’n Roll”. Tältet är möblerat som en bar på en rockklubb men istället för alkohol erbjuder vi samtal kring alkohol och narkotika. I aktiviteten ”Fyllerikortet” får besökarna gissa sin promille och sedan få svaret via en alkometer. Utifrån resultatet får vi en bra grund för en lekfull men ändå seriös diskussion kring alkoholkonsumtion.

I tältet kan du därmed gissa din promille och prova att blåsa i alkometer. Eller göra vårt beroendeframkallande (!) reaktionstest. Vi står också till tjänst med tatuering.

Välkommen!