Droghjälpen

Funderar du kring dina drogvanor eller är du orolig för någon som du bryr dig om? I så fall är du välkommen att kontakta Droghjälpen.

Du kan vara anonym när du kontaktar oss. Du kan ringa eller skriva till oss om du behöver få information, råd och stöd. 

Välkommen att kontakta oss! 

Du kan läsa mer på Droghjälpens webbplats: 

Sprututbytet S:t Göran

Du som injicerar droger intravenöst och är 18 år eller äldre är välkommen till oss för att byta dina sprutor och kanyler/nålar. Du kan också få vissa tillbehör, såsom alkoswab och filter i samband med ditt besök. 

Vi erbjuder även rådgivning och stödjande samtal till drogfrihet men också provtagning och vaccination mot hepatit A och B samt behandling mot hepatit C.

Du har också möjlighet att få träffa läkare och barnmorska. Vi kan också hjälpa till i kontakter med exempelvis beroendevård, socialtjänst och infektionsklinik. 

Du kan läsa mer under rubriken:

Mottagningar för unga vuxna (upp till 25 år)

Vi har tre mottagningar, inom Maria Ungdom, som vänder sig till unga vuxna. Det är Livsstilsmottagningen, Liljeholmens Livsstilsmottagning och Järva Unga specialistcenter. Du kan läsa mer om dessa under rubriken: 

Har du tankar på att förändra dina alkoholvanor?

Hos oss får du hjälp, utifrån din egen förmåga, att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation. 

Behandlingen är främst beteendeinriktad. Om du vill kan vi erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget. Många klarar sig bra efter att de avslutat sin behandling hos oss.